Instrumentation Technologies

Kompanija Instrumentation Technologies postiže znatno veću produktivnost, koristeći Microsoft Teams.

Instrumentation Technologies je slovenska visokotehnološka kompanija, sa preko 20 godina iskustva, koja se danas svrstava među vodeće kompanije u svetu u oblasti mernih instrumenata za dijagnostiku akceleratora čestica. Tim inženjera, već godinama pruža integrisana rešenja za hardver i softver na postojećim tehnološki najzahtevnijim, ali i novim, rastućim tržištima. Njihova najpoznatija dostignuća su visokotehnološki proizvodi, kao što su Libera i Red Pitaya.

Izziv

S rastom su nastale nove potrebe

Od osnivanja kompanije 1998. godine do početka ubrzanog rasta 2003. godine, sami su se brinuli o informacionim rešenjima u oblasti poslovanja, upravljanja zaposlenima i finansija. Sa rastom i razvojem, njihove potrebe za efikasnom informacionom infrastrukturom su se povećale i premašile njihove kapacitete. Odlučili su, da se u kompaniji fokusiraju na razvoj svoje osnovne delatnosti i za sve preostale procese potraže iskusne i pouzdane spoljne izvođače. Tražili su moderna i fleksibilna rešenja, koja se mogu prilagoditi specifičnostima oblasti u kojoj posluju i na jednostavan način povezuju poslovne procese, komunikaciju i sistem za dokumentaciju.

Rešenje

Od interne informatike do poboljšanja komunikacije i celovitog vođenja projekata

Kao čuvari celokupnog informacionog sistema, nabavke, održavanja, ažuriranja hardverske i softverske opreme, kompaniji Instrumentation Technologies smo takođe obezbedili prenos celokupne informacione infrastrukture za podršku poslovanju u oblaku. Pored pružanja sistemskih usluga, u nastavku saradnje smo implementirali poslovni informacioni sistem Microsoft Dynamics 365 Business Central, kao i sistem za upravljanje odnosima sa klijentima Microsoft Dynamics 365 CRM, i na taj način, oblikovali sveobuhvatan proces upravljanja klijentima, koji je specifičan za industriju u kojoj kompanija posluje.

Jedno od ključnih rešenja koje smo implementirali, a znatno je doprinelo boljoj internoj saradnji i komunikaciji, su Microsoft Teams i alat za sistem za dokumentaciju SharePoint. Oba alata su komplementarna i omogućavaju potpuno bezbedan rad u oblaku, bilo gde da se zaposleni nalaze.

Imali smo u potrebu za efikasnim alatom, za brzu internu komunikaciju - za trenutno slanje poruka i četovanje. Skype je pretežak za takve stvari, a poziv je preterano agresivan. Želeli smo da omogućimo širu upotrebu četovanja, kao posrednog načina između e-pošte, poziva i zadataka.

Elvis Janežič, Direktor

Rezultati

Pojednostavili smo internu komunikaciju

Uvođenjem usluge Microsoft Teams, smo pojednostavili internu komunikaciju, koja je ranije obavljana putem različitih alata, kao što su Skype, e-pošta, WhatsApp i drugi, i ažurirali sistem za dokumentaciju, koji funkcioniše kao integrisano rešenje unutar jednog programa pod nazivom Teams.

Teams alat se koristi i za saradnju sa određenim klijentima. Praćenje komunikacije i uređivanje podataka klijenata, može se obaviti na jednom mestu, koristeći Dynamics 365 CRM aplikaciju unutar programa Teams, koja je sinhronizovana sa već postojećim Microsoft Dynamics 365 CRM sistemom.

U internom odeljenju kompanije Instrumentation Technologies pod nazivom Solutions for Industries, koji se bavi projektovanim razvojem instrumenata u specifičnim industrijama, alat Microsoft Teams uz pomoć Planner aplikacije omogućava bolji pregled nad brojnim projektima, koji sadrže mnoge faze i procese razvoja. Sa mnogo jasnijim pregledom i praćenjem zadataka i naloga putem sistema kartica ili liste, članovi odeljenja dobili su pregledniji i brži uvid u stanje projekta.

Zaključak

Celovita rešenja su investicija u budućnost

Svako područje, organizacija ili industrija ima svoje specifičnosti i načine rada, koji se mogu razlikovati od drugih. Celovitost i prilagodljivost rešenja su od ključnog značaja za budući rast kompanije, jer uz dobre temelje informacionog sistema i rešenja, omogućavamo lakše i brže nadogradnje, što rezultira rastom informacionog sistema zajedno sa organizacijom, a ne obrnuto. Instrumentation Technologies dobro shvata značaj uređenog i dobro opremljenog informacionog sistema, stoga redovno prati nove informacije i poboljšanja u softverskoj industriji, što im omogućava bezbrižno i sveobuhvatno poslovanje.